Ny bok om elgitarens inntog i norsk pop og rock på slutten av
50-tallet og begynnelsen av 60-tallet:

Stumbeling Guitars

Boken gis ut på eget forlag og trykkes ved hjelp av digitaltrykk - foreløpig i et begrenset opplag.

Boken koster kr. 265,- (pluss forsendelse) og kan bestilles fra:

kjetil.storvik(at)amorada.com

Var Nilsengitaren fra Sarpsborg verdens første serietilvirkede plankegitar?

Hvordan kunne Bjørn Bjørnsen i 1961 skrive dette om Cliff & The Shadows: "I hele det fem mann sterke ensemblet er det ikke mer musikalitet til sammen enn i et alminnelig badeværelse på Veitvedt."

Les innholdsfortegnelsen!

Les introen, dvs. forordet.

"Dette er en bok som tydeligvis er skrevet for alle som hadde et lidenskapelig forhold til elgitarer på slutten av 50-tallet og begynnelsen av 60-tallet, og kanskje først og fremst alle som drømte om en Fender Stratocaster. Og de som i moden alder har realisert sine drømmer.

Bokens tittel - Stumbeling Guitars - kjenner vi igjen fra den første norskkomponerte låten i Shadows-format, komponert av Svein Finjarn og Stein Jordbrånen i The Beatniks i 1961 og spilt inn på plate året etter. At platetittelen også inneholder stavefeil, gjør den bare enda mer velegnet som tittel på denne boken. Boken handler nemlig om den tiden da elgitaren gjorde sin snublende inntreden i norsk pop- og rockmusikk.

Boken tar også for seg en del norske pionerer som på en imponerende måte bidro til elgitarens utvikling. Bl.a. hevdes det at Nils Robert Nilsen i 1947 startet produksjon av en massiv elgitar - plankegitar - basert på sin egen pickup-oppfinnelse. Jeg bare minner om at dette skjedde tre år før Fender Telecaster kom i produksjon. Telecasteren har hittil blitt regnet som verdens første serieproduserte plankegitar.

Er du en av dem som var aktive i denne tiden - en wanna-be eller en could-have-been - så vil du finne mange timer med entusiastisk hygge i denne boken."

Oslo, juni, 2003
Per Olsen
Fender-guru og Imerslund-sjef

Tilbake til åpningssiden